Pojoči grad - 3D kratki film v produkciji

Pojoči grad -  3D kratki film v produkciji

18.06.2024

Navdihnjen po ljudski bajki, se animirani film "Pojoči grad" ukvarja s klasičnim vprašanjem skromnosti in dobronamernosti. Le s čistim srcem lahko glavni junak zaigra nedolžno melodijo, ki oživi speči grad in je zato nagrajen z zlatimi orehi.
Zgodba bo obogatena z okoljsko pripovedjo in dodelanim ljudsko-fantazijskim svetom s 3D tehniko animacije in naslikanimi teksturami na likih in ozadjih.

Film je v koprodukciji z RTV Slovenijo in armenskim studiem ArtStep Studio in je del projekta "Balkan fairy tales", katerega cilj je, da se v animirane filme adaptirajo ljudske bajke iz balkanskih držav. Koprodukcija nam omogoča, da animacijo spravimo na visok nivo in jo tudi mednarodno predstavimo. Držimo pesti za dodatno finančno podporo s katero bomo še bolj dodelali film.

Gledalcem želimo prikazati nekaj inherentno slovanskega/slovenskega, tako v vizualni podobi in likovni zasnovi likov kot v
načinu predstavitve zgodbe.

 

Pojoči grad / Singing castle

3D kratki film, 14'

Scenarij: Sandra Ržen, Saša Eržen
Režija: Jošt Šeško, Alexander Baghdasaryan
Glavni animator: Matic Perčič
Likovna zasnova: Tilen Javornik
Producent: Jure Vizjak. Maja Zupanc

Faza: PRODUKCIJA

Produkcija: Invida d.o.o.
Koprodukcija: ArtStep Studio LLC
Koprodukcija: RTV Slovenija

 

Komaj čakamo, da vam ga pokažemo!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.