How it Grows ... on Warsaw Kids Film Forum

How it Grows ... on  Warsaw Kids Film Forum

01.10.2019

Med 25. in 27. septembrom je v Varšavi potekal mednarodni festival Warsaw Kids Film Forum, ki je spremljal Festival animiranega filma. V sklopu foruma se je predstavilo 16 projektov v razvoju in 11 v produkciji. Med njimi je bil za pitch izbran tudi naš projekt Tako zraste.

Tako zraste je animirana serija, ki je namenjena predvsem predšolskim otrokom. Z umirjeno grafiko in animacijo v vsaki epizodi posebej prikažemo razvoj druge živali. Sliko spremlja pripoved v rimah, ki jih piše Feri Lainšček in bere Aleš Valič. Poskrbeli smo, da je slika kar se da neizvazivna za mlada očesa, otroci pa poleg poslušajo umirjeno pripoved, ki razlaga kaj se z živalico dogaja v različnih fazah razvoja. Vsaka epizoda se zaključi še z dvema ugankama, da lahko otroci obnovijo kaj so se naučili. 

Več o projektu Tako zraste lahko preberete tukaj >>

Predstavitev projekta na Varšavskem forumu nam je omogočila, da smo stopili v stik s potencialnimi koproducenti, ki jih potrebujemo, da bomo čim prej dosegli število epizod, ki je zanimiva za nacionalne televizije. Veseli smo odziva in upamo, da se v prihodnje razvije kakšno lepo sodelovanje.

Vas sproti obveščamo o novostih. Držite pesti! :)

Maja in Polona

 

Gallery