Lepši svet - animirana serija 2 Borzen

<strong>Lepši svet - animirana serija 2</strong> Borzen

Stanje zaloge: na voljo

Tip: Video animacija
Nivo zahtevnosti: Nivo 3
 

Miniserija Lepši svet 2 je nadaljevanje risank z okoljsko naravnano tematiko primerno za predšolske otroke in šolske otroke prve triade. V miniseriji se glavni junaki Tina, Rok in psiček Edi s personaliziranim tabličnim računalnikom Nikom podajajo na dogodivščine, v katerih iščejo odgovore na različna vprašanja o električni energiji - kako lahko za pridobivanje električne energije uporabimo energijo sonca, kdo je izumil elektriko, kako delujejo baterije in električna vozila, kako se pazljivo ravna z električnimi napravami in kako je dan potekal v časih, ko električna energija še ni bila prisotna v gospodinjstvih?

Miniserija se sestavljena iz petih epizod v dolžini treh minut.

Leta 2016 smo pripravili prvi del miniserije (pet epizod), v letu 2018 pa drugi del LEPŠI SVET 2. Vsi deli miniserije Lepši svet so objavljene na YT kanalu Trajnostna energija >>

1. Uporabimo sonce

2. Kdo je izumil elektriko?

3. Pazljivo z elektriko

4. Zakaj uporabljamo baterije?

5. Dan brez elektrike

Epizoda 1: Uporabimo sonce - Tina in Rok želita topel poletni dan preživeti v bazenu. A voda v bazenu je premrzla. Kako jo lahko segrejeta? Na pomoč priskoči vsevedni Nik in potovanje z odkrivanjem energije sonca se prične.

Epizoda 2: Kdo je izumil elektriko? - Tablični računalnik Nik priredi predstavo, v kateri napove, da bodo raziskali po kom je dobil ime on in po kom psiček Edi. Druščina se odpravi v Izumopark - najbolj izumiteljski park na svetu, kjer spoznajo velika imena pomembnih izumiteljev.

Epizoda 3: Pazljivo z elektriko! - V hiši zmanjka elektrike. Nekaj je povzročilo kratek stik. Nik se odloči, da je čas, da Rok in Tina spoznata sistem električne napeljave v hiši, hkrati pa ju pouči o nevarnostih in pravilni uporabi električnih naprav doma.

Epizoda 4: Kako delujejo baterije? - Rok se vozi z električnim avtomobilčkom, a ta se nepričakovano ustavi. Napolniti je potrebno baterije - ne z vodo ali z zrakom, temveč z elektriko. Nik otrokoma pokaže kako delujejo baterije. Kmalu tudi ugotovijo, da tudi električna vozila delujejo na baterije ter se spoznajo s pojmom souporabe vozil.

Epizoda 5: Dan brez elektrike - Rok in Tina na podstrešju najdeta predmete njune prababice. Zelo so zanimivi in ne delujejo na elektriko. Nik predlaga, da skupaj raziščejo kako poteka dan brez elektrike in električnih naprav. Veliko stvari v hiši se spremeni. Branje knjig ob oljni svetilki in igra z igračami brez baterij pa je lahko prav zabavno.

Ustvajalna ekipa:
Kreativna zasnova in scenariji: POLONA KUMELJ, JERNEJ ŽMITEK, JERNEJ CELEC, EVA ČINKOLE KRISTAN, BORUT RAJER
Režija: JERNEJ ŽMITEK
Grafična podoba: MONIKA KLOBČAR, JERNEJ ŽMITEK, LUKA IVARTNIK
Animacija: JERNEJ ŽMITEK, MATIC PERČIČ, ALEŠ BERČIČ, LUKA IVARTNIK
Glas: GAJ TRČEK
Zvočno snemanje in obdelava zvoka: 100 d.o.o.
Producenta: JURE VIZJAK, POLONA KUMELJ
Nosilec projekta: Radiotelevizija Slovenija
Naročnik: Borzen, operater trga z elektriko, d. o. o.

 
 
 

vas zanima več? PIŠITE NAM

kontaktbg
 

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Invida d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.