MURI animirana miniserija

<strong>MURI</strong> animirana miniserija
  • Naslov: MINISERIJA MURI
  • Letnica objave: 2013, 2017, 2018, 2020, 2023
  • Zvrst: 3D, 5 x 11', 3+
  • Export: 16:9, DCP, h264, c, dialog, EN subs, 3+
  • Režija: Boris Dolenc (1), Jernej Žmitek (2, 3, 4, 5)
  • Scenarij: Sandra Ržen, Jernej Žmitek (2, 3, 4, 5), Boris Dolenc (1, 2, 3), Jernej Celec (3, 4)
  • Likovna podoba: Matej Lavrenčič, Tilen Javornik (4, 5)

17.09.2019

Miniserija Muri je zgodba o vsem dobro poznanih junakih iz knjige Maček Muri, Kajetana Koviča. Skozi miniserijo so uporabljene tudi pesmi o mačku Muriju, ki jih poje Neca Falk. V popolnoma prenovljeni vizualni podobi se tako srečajo že poznani junaki in glasba, ter novi, hudomušni zapleti, ki nasmejijo gledalce vseh starosti.

V skupaj petih (5) epizodah se bomo tako podali v Mačje mesto na prav poseben dan - rojstni dan Mace.

V prvem delu najprej ‘... zapoje zvonček v uri, prebudi se maček Muri …’ in dan začne kot običajno. K sreči Murija prijatelj, izumitelj Miki, spomni, da mora Maci voščiti za rojstni dan. Ker ji Muri želi za darilo podariti nekaj posebnega, jo že zjutraj povabi na kosilo. Maca navdušena sprejme povabilo.

 

V drugem delu se Muri odpravi na sprehod do glavnega trga, kjer je dogovorjen z Maco. Na poti mu jo zagodi “ropar Čombe, ki nastavlja pasje bombe”. K sreči se njegov sprehod le srečno konča in z Maco se odpravita na kosilo.

V tretjem delu spoznamo najboljšega kuharja v Mačjem mestu – Žaneta, ki ‘praži jetra, kuha rake, fine zrezke in omake.’ Ko je čas za kosilo, pa jo Žane prestrašen ucvre iz gostilne Pri Črnem mačku. Nihče ne razume zakaj a se kmalu izkaže, da v gostilni straši! Pogumni mucki z Murijem na čelu se odločno odpravijo rešiti gostilno in kosilo, saj so vsi, z Maco na čelu, že strašno lačni.

V četrtem delu se na Mačjem stadionu odvija napeta nogometna tekma. Mucki, s kapetanom Murijem za čelu, se pomerijo z Mačkoni, ki letos presenetijo z novim kapetanom, mišičastim Falotom. Le ta ima v rokavu celo vrsto zvijač, s katerimi želi Muckom preprečiti zmago. Pa mu bo uspelo ali se bo 'ujel v lastne zanke'?

V zadnjem petem delu Mačje mesto prekipeva od navdušenja zaradi bližajočega se plesa, a Muri in druščina se bojijo, da jim bo župan s svojimi nerodnostmi spet pokvaril prelep večer. Skupaj skujejo načrt, kako bi mu to preprečili.

Junakom Mačjega mesta so glasove posodili znani slovenski igralci:

Muri - Marko Mandić, Maca - Polona Juh, Čombe - Jernej Šugman in Primož Pirnat, Miki - Alojz Svete in Jernej Žmitek, Marko - Janez Hočevar, Mijalko - Bojan Emeršič, Mucelj in Macelj - Jurij Zrnec, Mica - Violeta Tomič, Liza - Nina Valič, Žane - Ivo Godnič, Falot - Boris Cavazza, Župan - Klemen Slakonja.

Ustvarjalna ekipa:

Po knjižni predlogi: Maček Muri, Kajetan Kovič
Glasba: z albuma Maček Muri in Muca Maca, Jerko Novak, Lado Jakša, poje Neca Falk; pesem Župan je junak - Janez Dovč, Klemen Slakonja
Obdelava zvoka in mix: 100 d.o.o.

Glavni animator: Jeremy Evans, Matic Perčič
Montaža: Jernej Žmitek
Producent: Jure Vizjak, Polona Kumelj (2, 4), Maja Zupanc (5), Jaka Oman (1), 
Produkcija: Invida d.o.o.
Koprodukcija: RTV Slovenija, Ealin (CZ)
Sofinancer: Slovenski Filmski Center

Invida d.o.o. | info@invida.tv

Več o miniseriji lahko preberete tudi na www.miniserijamuri.si 

 

Stills

 
 
 

Kontakt za DISTRIBUCIJO

kontaktbg
 

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Invida d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.