Odmevno sodelovanje z mednarodnim partnerjem

Odmevno sodelovanje z mednarodnim partnerjem

14.06.2022

Novo animirano humoristično serijo The Lost Bots bomo realizirali v sodelovanju z nagrajenim angleškim partnerjem CAKE Productions.
Kot specialist za otroške vsebine s svojim raznolikim kakovostnim programom (Angelo Rules, Angry Birds, Tiny Planets, Total Drama) že vrsto let sodeluje s številnimi zvenečimi imeni (Netflix, Super RTL, Canal+, Disney EMEA).

Zabavno serijo s hiperrealističnim 3D videzom bo poganjala najsodobnejša tehnologija Unreal Engine, oseminsedemdeset epizod bo brez govornega dialoga zagotavljalo zabavno izkušnjo za vso družino.

The Lost Bots skozi sedemminutne zgodbe prikazujejo komično zgrešena prizadevanja dveh izgubljenih nezemeljskih robotov – Reda in Bluja, da zapustita tropski otok, na katerega sta strmoglavila s svojo vesoljsko ladjo. V nasprotju z njunim domačim planetom Neon, ki ga naseljujejo le stroji, na otoku ni sledu o tehnologiji, zato bosta za preživetje v tem »čudnem« okolju morala pri raziskovanju sodelovati. Ob njunem spoznavanju narave in bitij nas bosta skozi odkritja in pustolovščine s svojo srčnostjo in humorjem opominjala, da cenimo naravo, prijateljstvo in čarobni svet okoli nas.

Projekt so pripravili ustvarjalni vodja Boris Dolenc (prej glavni ustvarjalni direktor pri Outfit7 in izvršni producent filmov Talking Tom in Talking Tom in prijatelji), režiser Jernej Žmitek (Maček Muri, Cipercoper), režiser animacije Matic Perčič (Maček Muri, Zvitorepec – Gusarji) in umetniški direktor Jan Drenovec (My Talking Tom, Hero Dash), razvoj pa je podprl tudi Slovenski filmski center.

Izvršni direktor CAKE Ed Galton je dejal: »Bili smo zelo navdušeni nad razvojem in kakovostjo animacije, ki sta jo že ustvarila Boris in njegova ekipa. Veselimo se skupnega sodelovanja in predstavitve tega razburljivega projekta našim partnerjem.«

Ustvarjalni vodja Boris Dolenc je povedal: »Lost bots so bili razviti z veliko ljubezni in strasti; zato smo navdušeni nad sodelovanjem s čudovito ekipo CAKE in verjamemo, da se bo razvilo v nekaj izjemnega.«

Direktor Jure Vizjak pa je ob tem dosežku izpostavil: »Veseli me, da je tako uspešen mednaroden partner prepoznal kakovost slovenske produkcije, in upam, da bo to sodelovanje dodatno izpostavilo naše domače ustvarjalce in jim olajšalo delovanje na globalnem trgu. Za našo ekipo pa velikost projekta predstavlja tudi nekaj simbolike o odraščanju, saj bomo v prihodnjem mesecu praznovali 18. let svojega delovanja.«

The Lost Bots - Invida

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.