V RAZVOJU: BUČMANA

V RAZVOJU: <strong>BUČMANA</strong>
  • Naslov: BUČMANA / DUMBHEADS
  • Letnica objave: - v razvoju
  • Zvrst: 3D, 26 x 3', 5+
  • Export: 16:9
  • Režija: Jernej Žmitek 
  • Scenarij: Jernej Žmitek, Matic Perčič
  • Likovna podoba: v razvoju

17.09.2019

LOG-LINE

Robota BLU in RED na neznanem otoku sestavljata raketo, ki jo je raztreščilo ob zasilnem pristanku. Pri iskanju manjkajočih delov, ju ovirajo otoške živali, ki jih nezemljana prvič srečata. 

3D animirana serija Bučmana je nova zabavna dogodivščina, na katero se podaja naš studio.

Zgodbe govorijo o prigodah dveh robotov, ki na osamljenemu otoku na planetu, ki bi lahko bil tudi Zemlja, sestavljata svojo raketo, ki se je razletela. V pomoč so jima različne robotske naprave. Ker sta nezemljana, ne prepoznata nevarnosti, ki pretijo na njiju, kar ju spravlja v nenavadne situacije. Da so dogodivščine še bolj zanimive, sta si robota popolnoma različna: RED-rdeči je dobrovoljen, BLU-modri pa nejevolen.

Žanr: slapstick komedija
Dolžina: 3 min

 
Status projekta in načrt razvoja

 

Pilotna epizoda - avtor: Matic Perčič

 

Bučmana je projekt, ki ga je našemu studiu in producentom predstavil 3D animator Matic Perčič, zaposlen v studiu. Ob spremljanju njegovega dela pri izvedbi pilotnega projekta, na katerem mu je režijsko svetoval Jernej Žmitek, smo producenti prepoznali potencial za razvoj serije. V letu 2018 smo na SFC pridobili sredstva za razvoj prvih dveh scenarijev.

Projekt smo v sklopu predstavitve dela našega studia predstavili na nekaj tujim producentom in potencialnim kupcem ter dobili potrditev, da ima ideja močan potencial tako pri prodobivanju ko-producenta kot pri distribuciji serije. Zato želimo ohraniti žanr in moderen vizualni stil, ki ga je nastavil že Matic Perčič v pilotni epizodi.

PLAN

Največji izziv nam je v tem trenutku razvoj koncepta (razdelava sveta serije, karakterjev) ter končne vizualne podobe. Ker želimo obstoječo podobo nadgraditi, želimo k sodelovanju povabiti izkušene ustvarjalce, ki so že ustvarjali koncepte za 3D serije.
V ta namen se bomo poslužili uporabe spletnega portala Artella, ki deluje kot virtualni studio in omogoča sodelovanje in tekoče delo mednarodne ekipe. Žal je v Sloveniji ljudi s takšnimi izkušnjami zelo malo in so zelo zasedeni, zato se pri iskanju sodelavcev ne želimo omejiti na Slovenijo.

VABIMO K SODELOVANJU

Projekt želimo razviti na visokem nivoju. V kolikor imaš izkušnje, ideje in željo po soustvarjanju tega projekta, nam piši na info@invida.tv - pripis BUČMANA. Iščemo predvsem kreativnega direktorja in ilustratorje za razvoj vizualnega koncepta (character designer, concept artist). Dobrodošli tudi scenaristi (pogoj: poznavanje osnov žanra in formata).


USTVARJALNA EKIPA:

Pilotni projekt in idejna zasnova: Matic Perčič
Avtor skic (stills) in sodelujoči ilustrator: Tilen Javornik
Ekipa razvoja koncepta: Jernej Žmitek, Matic Perčič, Tilen Javornik, Polona Kumelj

Producent: Jure Vizjak, Polona Kumelj
Produkcija: Invida d.o.o.
Koprodukcija: /
Sofinancer: Slovenski filmski center (razvoj 2eh scenarijev 2018/2019)
Distributer: /

 

Stills

 
 
 
 

Kontakt za DISTRIBUCIJO

kontaktbg
 

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.
Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.
Polja označena z * so obvezna!

    1. Invida d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.